Grenland Sigarselskap feiret 20 år i Grenland

De siste publiserte fagartiklene finner du lenger nede.

Først noen skjønnlitterære bidrag:

Leo Bassi i PorsgrunnEn JulefortellingMed Fritjof Nansen på Frierfjorden

Avisinnlegg 2009-2017

Skatteskam
Publisert i Varden 24.08.19

Forfatter Hans Olav Lhalum tjener kr.1.5 million kroner i året. Han synes han betaler lite skatt og vil derfor betale inn kr.100.000 mer til fellesskapet slik finansminister Siv Jensen har åpna for nettopp for folk som Lhalum. Det må det da stå respekt av. Omtanke for fellesskapet er en god ting. Nå har imidlertid høyrepolitiker Heidi Nordby Lunde gått ut mot den omtanken og kaller ham pidestallsosialist som på denne måten bringer skatteskam over andre som tjener godt. Jeg antar høyrepolitikeren mener at fellesskapet får nok av de best betalte som derfor ikke bør betale mer skatt. Siv Jensen hadde neppe skatteskam i tankene når den enkelte fikk anledning til å tenke mer på fellesskapet enn seg selv. Men sånn er det vel på høyresida, den såkalte «friheten» har sine grenser, og solidariteten strekker seg kun til ens nærmeste, som i dette tilfelle er andre med høy inntekt. Sjøl mener jeg Heidi Nordby Lunde burde skamme seg som bringer skam over en som stiller opp for fellesskapet. Velg rett, så vil alle med høy inntekt få en skatt de kan være stolte av.

Inge Jørgensen
Skattebetaler

 

Google til Telemark, strålende nyheter
Publisert i TA 21.08.19

Google har kjøpt et skauområde nord i Skien som er større enn Herøya Industripark. Det vil få store konsekvenser for Grenland og Telemark. Begeistringen har ingen grenser. De kritiske røstene er få, nesten fraværende.

Min venn energidirektøren er begeistret for utenlandskabler. Med disse kan vi importere strøm når vi sjøl er i manko. Prisen blir høyere enn vår egenproduserte strøm, men vi får det vi trenger. Hva da når Google skal forsynes med de enorme mengdene strøm det der er snakk om? Hva da med importbehovet og strømprisene? Google i Telemark er en sikker grunn til at strømprisene vil skyte i været. Kanskje de hemmelige avtalene også inneholder en passus om at Google skal forfordeles framfor befolkningen. Vi vet ikke, men jeg vil tro det.

Googles område skal opparbeides til industriområde. Hvem skal betale for opparbeidelsen? Hvem skal betale for vei, vann og kloakk, strømtilførsel og all annen infrastruktur? Det blir helt sikkert du og jeg gjennom stat, kommune og fylke.

Google har fått fritak for eiendomsskatt av Skiens politikere. Staten har gitt dem lavere el-avgift. Vanligvis betaler ikke Google skatt. Så hva skal Google så gi tilbake til samfunnet, direkte og ikke bare gjennom de antatt 50 arbeidsplassene og eventuelle ringvirkninger? Ingen verdens ting, er jeg redd.

Så begeistringen bør dempes og realismen innta politikkens korridorer. Google har hittil akkumulert kapital og makt og stilt seg til rådighet for antidemokratiske krefter. Det er derfor synd å la seg blende.

Inge Jørgensen
Seende

 

Valgkamp og formynderi
Publisert i PD 21.08.19

Valgkampen står om posisjoner og makt. Det gir seg mange underlige utslag. Den korsfarende Sylvi Listhaug går berserk i bruk av «skremmende» begreper som sosialisme og kommunisme og formynderpolitikk. Det er ikke bare SV, Rødt og AP som får gjennomgå. Nå er MDG i det gode selskap av formyndere. Når Listhaug aktivt benytter korset i sin framferd er det verdt å merke seg at det er blant korsfarere vi finner de virkelig store formynderne. Misjonsbefalingen vil gjøre alle til deres guds disipler. Egne, frie valg er det ikke anledning til. Gudens representanter på jord skal vise vei. Listhaugs kumpaner i FpU vil bruke sin makt til å lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Det vil være en gavepakke til kapitalistene som vil komme til å diktere folkevalgtes prioriteringer og slik demontere demokratiet slik det har skjedd i England. Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim vil sette krav om meningsmangfold i innvandringsforskning. Om ikke det er formynderi, hva er det da? Forskningens frihet står sterkt i Norge, men ikke i FrP. Dersom Listhaug og FrP får det som de vil, kan vi si farvel til egne, frie valg, demokrati og velferdsstat.

Inge Jørgensen
Demokrat og sosialist

 

Tidligere Avisinnlegg

 

Kjønn og utvikling
Om hvordan gutter lærer å tape
Utdanning 18-2013 s.38-39
Kan de underordnede tale?
Om psykisk utviklingshemmede blir hørt i det offentlige rom
Spesialpedagogikk nr.8-2012 s.24-27
ADHD-overdiagnostisering av desemberbarna
- Spesialpedagogikk nr.5-2012 s.19

Fagopplæring for framtida  
Yrke nr.2-2011 s.42-43
Fullført videregående opplæring
Spesialpedagogikk nr.7-2010

Hvor blir de av, de vi jobber med i PP-tjenesten
Skolepsykologi nr.5-2009


Firma Inge Jørgensen driver Grenland Pedagogsenter

Grenland Pedagogsenter
Jørgensen er pensjonist, men kan kontaktes om det er noe du ønsker

Pegagogisk-Psykologisk Rådgiving - Kurs og foredrag - Artikler og bøker - Rehabilitering og Habilitering
 

 


Vi kosær vårs i Grenland. Se ælva vår fra Skien til Porsgrunn

Bildene er tatt våren 2002

De tre panoramabildene kan ses i full størrelse
 
Bildene er tatt 1.juledag 2001  
 

 


Besøk en av Grenlandskommunene 

   

Eller besøk en av våre fylkeskommuner

Tips en venn om disse sidene:
Til (e-post):

Fra (navn):

Kommer du til denne sida uten at det er noe over eller til venstre, trykk her