Grenland Sigarselskap feiret 20 år i Grenland

 

De siste publiserte fagartiklene finner du lenger nede.

Først noen skjønnlitterære bidrag:

Leo Bassi i PorsgrunnEn Julefortelling

Med Fritjof Nansen på FrierfjordenKorona i Bellapalma


Avisinnlegg 2009-2017

 

Solberg betaler tilbake
Publisert i Varden 20.08.20 og i TA 21.08.20

Solberg bil fikk 208.000 kroner i kontantstøtte under coronakrisa. Nå er pengene sendt tilbake til Staten fordi Solberg ikke trenger dem. Det står det respekt av. Det er nok av dem som tusker til seg noen ekstra kroner fra fellesskapet.
Inge Jørgensen

Aldri mer Biltema-sykkel
Publisert i TA 20.08.20
For tre år siden kjøpte jeg en el-sykkel hos Biltema. Den var billig, liten, kunne slås sammen og få plass i bilen. Perfekt for meg som sykler lite og egentlig ikke liker å sykle heller. I tre år har jeg hatt stor glede av sykkelen. Den har bragt meg lett opp bakkene fra sentrum til hjemmet. Nå er det slutt. Batteriet lar seg ikke lenger lade. "Det er bare to års garanti", får jeg vite, og et nytt batteri koster det halve av det sykkelen kostet for tre år siden. Dermed blir det ALDRI MER BILTEMA-SYKKEL.
Inge Jørgensen

Finansministeren forleder
Publisert i TA 20.08.20 og i Varden 21.08.20

Finansministeren kan ikke instruere Norges Bank og få avsluttet engasjementet til den nye oljefondsjefen, finansmogul Nicolai Tangen. Det fant departementet ut i forrige uke og det fant advokatfirmaet Arntzen de Besche ut i dag. Finansminister Jan Tore Sanner ville gjerne ha noen uavhengige til å vurdere om deres eget standpunkt var korrekt. Det er bare en hake ved det hele, advokatfirmaet representerte Nicolai Tangen i mai, da hans finansielle avtaler med Norges Bank skulle inngås. Så advokatfirmaet var selv ikke uavhengig. Hvor dum går det an å bli, eller hvor dum tror Jan Tore Sanner folk flest er. Det er da ingen som ikke ser at dette er et spill for å skjule hvor mangelfullt demokratiet fungerer på finansfeltet. Liksomvurderinger som det Arntzen de Besche har foretatt og som Jan Tore Sanner går god for, kan da ikke lure noen, andre enn Sanner selv.

Inge Jørgensen
Oppgitt og forbanna

 

All makt skal utgås fra folket
Publisert i Varden 14.08.20 og i TA 15.08.20

Da grunnloven blei vedtatt i 1814 bygget det på prinsippet om at all makt skal utgås fra folket. I dag har vi overdratt makt fra folket, fra demokratisk valgte, til Norges Banks direktør, Øystein Olsen. Øystein Olsen har ikke fulgt loven og ansatt en finansfyrste til å lede Oljefondet, Norges Pensjonsfond Utland, uten å opplyse hans navn for allmuen før ansettelsen. Finansfyrsten har tjent sine milliarder på hedgefond, fond som betegnes som kapitalismens selvmordsvåpen som ikke har andre formål enn øke utbyttet til eierne, helt uten industrielle eller samfunnsmessige målsettinger. Finansfyrsten har også skult sin formue i skatteparadis i caribien. Finansfyrsten beholder sin formue og Stortingets kontrollkomité har opplyst at det er usikkert om dette vil påvirke Oljefondets investeringer og slik vist oss at finansfyrsten ikke er rett mann på rett plass. Demokratisk folkevalgte har ikke mulighet til å stoppe tiltredelsen, det kan bare bankdirektør Øystein Olsen. Vi trodde eneveldet blei avslutta i 1814, men slik er det visst ikke. Etter min mening bør vi avsette kong Øystein og finne en egnet forvalter til Oljefondet som er uten pekuniære bånd til verdens finansmarked.

Inge Jørgensen

 

Tidligere Avisinnlegg

 

Kjønn og utvikling
Om hvordan gutter lærer å tape
Utdanning 18-2013 s.38-39
Kan de underordnede tale?
Om psykisk utviklingshemmede blir hørt i det offentlige rom
Spesialpedagogikk nr.8-2012 s.24-27
ADHD-overdiagnostisering av desemberbarna
- Spesialpedagogikk nr.5-2012 s.19

Fagopplæring for framtida  
Yrke nr.2-2011 s.42-43
Fullført videregående opplæring
Spesialpedagogikk nr.7-2010

Hvor blir de av, de vi jobber med i PP-tjenesten
Skolepsykologi nr.5-2009


Firma Inge Jørgensen driver Grenland Pedagogsenter

Grenland Pedagogsenter
Jørgensen er pensjonist, men kan kontaktes om det er noe du ønsker

Pegagogisk-Psykologisk Rådgiving - Kurs og foredrag - Artikler og bøker - Rehabilitering og Habilitering
 

 


Vi kosær vårs i Grenland. Se ælva vår fra Skien til Porsgrunn

Bildene er tatt våren 2002

De tre panoramabildene kan ses i full størrelse
 
Bildene er tatt 1.juledag 2001  
 

 


Besøk en av Grenlandskommunene 

   

Eller besøk en av våre fylkeskommuner

Tips en venn om disse sidene:
Til (e-post):

Fra (navn):

Kommer du til denne sida uten at det er noe over eller til venstre, trykk her